Valašské brynzové halušky
30 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 250gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceSůl
- 250gramůSýr Brynza
- 150gramůKlobása uzená
- 50gramůSlanina vepřová
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
27 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme brambory, pak je na struhadle najemno nastrouháme. V míse je dobře promícháme s polohrubou moukou, vajíčkem, solí, těsto by mělo být mírně vláčné – ani velmi tuhé, ani řídké.
- 2Slaninu a klobásu nakrájíme na malé kostičky a v pánvi je vysmažíme dozlatova.
- 3Do většího hrnce si dáme vařit vodu se solí a když přijde k varu, těsto do vody pomocí ploché vařečky pasírujeme přes haluškovač – děrované síto. Halušky ve vodě promícháme, musí vyplavat, a vaříme je přibližně 2–3 minuty. Pak je sítem vyjmeme, dáme do mísy a promícháme s brynzou.
- 4Brynzové halušky podáváme horké a na každou porci dáme 1–2 lžíce slaniny s klobásou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.