Valašské brynzové halušky

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
27 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a omyjeme brambory, pak je na struhadle najemno nastrouháme. V míse je dobře promícháme s polohrubou moukou, vajíčkem, solí, těsto by mělo být mírně vláčné – ani velmi tuhé, ani řídké.
  • 2
    Slaninu a klobásu nakrájíme na malé kostičky a v pánvi je vysmažíme dozlatova.
  • 3
    Do většího hrnce si dáme vařit vodu se solí a když přijde k varu, těsto do vody pomocí ploché vařečky pasírujeme přes haluškovač – děrované síto. Halušky ve vodě promícháme, musí vyplavat, a vaříme je přibližně 2–3 minuty. Pak je sítem vyjmeme, dáme do mísy a promícháme s brynzou.
  • 4
    Brynzové halušky podáváme horké a na každou porci dáme 1–2 lžíce slaniny s klobásou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.