Valašské knedlíky se slaninou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyRohlíky bílé
- 150gramůSlanina vepřová
- 120gramůUzené maso vařené
- 3litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 2decilitryMléko plnotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 300gramůZelí kysané
- 4lžičkyHusí sádlo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
53 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Rohlíky nakrájíme na kostky a slaninu na malé kostičky. Uzené maso nebo uzený bůček pokrájíme na kostky.
- 2Ve větší pánvi rozpustíme slaninu, přidáme k ní cibuli, promícháme a když se zpění, přidáme k ní pokrájené rohlíky. Vše promícháme, osmažíme dozlatova, ale nesmí se nic připálit. Směs dáme do mísy.
- 3Do většího hrnce dáme vařit vodu se solí (0.5 lžíce).
- 4V misce vyšleháme mléko s vejci, solí, pepřem a majoránkou. Když směs z rohlíku vychladne, zalijeme ji připraveným mlékem, přidáme uzené maso a mouku, těsto dobře promícháme a necháme asi 10 minut odpočinout. Pak pomocí rukou utvoříme kulaté knedlíky a házíme je opatrně do vařící vody. Promícháme a při mírnější teplotě vaříme 12-15 minut.
- 5Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, dáme na talíře, propíchneme vidličkou, polijeme každou porci lžičkou rozpuštěného husího sádla a podáváme s kysaným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.