Valašské knedlíky se slaninou

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
53 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Rohlíky nakrájíme na kostky a slaninu na malé kostičky. Uzené maso nebo uzený bůček pokrájíme na kostky.
  • 2
    Ve větší pánvi rozpustíme slaninu, přidáme k ní cibuli, promícháme a když se zpění, přidáme k ní pokrájené rohlíky. Vše promícháme, osmažíme dozlatova, ale nesmí se nic připálit. Směs dáme do mísy.
  • 3
    Do většího hrnce dáme vařit vodu se solí (0.5 lžíce).
  • 4
    V misce vyšleháme mléko s vejci, solí, pepřem a majoránkou. Když směs z rohlíku vychladne, zalijeme ji připraveným mlékem, přidáme uzené maso a mouku, těsto dobře promícháme a necháme asi 10 minut odpočinout. Pak pomocí rukou utvoříme kulaté knedlíky a házíme je opatrně do vařící vody. Promícháme a při mírnější teplotě vaříme 12-15 minut.
  • 5
    Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, dáme na talíře, propíchneme vidličkou, polijeme každou porci lžičkou rozpuštěného husího sádla a podáváme s kysaným zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.