Valašské plněné vepřové kotlety
70 min.
Ingredience
- 1lžíceSůl
- 1,5lžičkyPepř černý mletý
- 200gramůKlobása vepřová
- 2kusyCibule
- 30gramůHarissa pasta
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 3decilitryBujón zlatý houbový
- 1decilitrVíno bílé
- 900gramůVepřové kotlety
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
45 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
997 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové kotlety s kostí, silné přibližně 2 cm, omyjeme a osušíme. Ostrým nožem je rozřízneme po obvodu, až ke kosti. Pak kotlety osolíme a opepříme.
- 2Klobásy rozřízneme podélně na poloviny. Cibule očistíme a pokrájíme nadrobno.
- 3Vnitřek kotlety potřeme pikantní paprikovou pastou a vložíme do ní polovinu klobásy. Okraje sklepneme a kotlety obalíme v hladké mouce.
- 4V hlubší pánvi si rozpálíme olej a kotlety osmažíme z každé strany dozlatova. Odložíme je a na omastek dáme zpěnit cibuli. Když se začne smažit, kotlety položíme na cibuli, zalijeme 1,5 dl houbového bujonu, bílým vínem a pod pokličkou dusíme přibližně 25–30 minut.
- 5V 1,5 dl houbového bujonu si rozmícháme (nebo rozmixujeme) 1 lžíci hladké mouky, kotlety vyjmeme, přimícháme do šťávy rozmíchanou mouku a krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem, kotlety vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 20. 2. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Musela jsem udělat několik drobných změn. Klobása byla dostatečně ostrá, takže harissu jsem nedávala. Houbový bujón nepoužívám, dala jsem pod maso hrst sušených hub, mňam. Maso, které opékám a pak dusím, popráším před opékáním moukou, která opečením získá mnohem lepší chuť a navíc krásně během dušení zahustí omáčku. Maso jsem opékala na sádle, které se k vepřovému masu chuťově lépe hodí.
Díky těmto vylepšením byl náš oběd moc dobrý :D Doporučuju ;-)
Anonymní uživatel
ne 21. 2. 2016
Valašské plněné vepřové kotlety
Zapomněla jsem dodat, že další zahušťování moukou v závěru je zbytečné 😉