Valašské smetanové rybí filé
65 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 3lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 7,5decilitrůVoda pitná
- 200gramůPórek
- 200gramůHouby nakládané
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžícePetržel kudrnka
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 1kusCitrony
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
32 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na čtvrtky, dáme do hrnce s 1 lžičkou soli, 0,5 lžičkou kmínu, zalijeme 3/4 litrem vody a vaříme je doměkka asi 20 minut. Uvařené brambory scedíme.
- 2Mezitím si očistíme a omyjeme pórek a nakrájíme ho na proužky. Nakládané sladkokyselé ryzce scedíme a necháme odkapat. Ve smetaně si důkladně rozmícháme 1 lžíci hladké mouky. Petrželku kudrnku omyjeme a otrháme lístky na ozdobu.
- 3Rybí filé - tresku, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme bílým pepřem, posypeme drceným kmínem, chilli, pokapeme šťávou z jednoho citronu a obalíme v hladké mouce (2 lžíce).
- 4V hlubší a větší pánvi si na rozpáleném oleji s máslem osmažíme plátky rybího filé dozlatova z každé strany. Pak přidáme pórek, houby, promícháme a pod pokličkou dusíme asi 5-7 minut. Po chvíli vše zalijeme smetanou, promícháme a krátce, asi 2 minuty provaříme. Filé dáme na talíře, přiložíme brambory, okolo ryby položíme houby s pórkem, maso přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.