Valašské svíčkové řezy s játry
23 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí svíčková
- 250gramůJátra drůbeží
- 1kusChilli paprička
- 3kusyŠalotka
- 4lžíceOlej olivový
- 4lžíceKečup
- 1decilitrVíno červené
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 400gramůRýže dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
10 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
338 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Omytá a od blan očištěná játra pokrájíme na malé hranolky. Chilli papričku omyjeme, rozřízneme, zbavíme semínek a pokrájíme ji na tenké nudličky. Šalotku nakrájíme na tenké kroužky.
- 2V pánvi si rozpálíme olej, na kterém zprudka orestujeme plátky masa z každé strany, přidáme šalotku, chilli papričku, játra a společně je restujeme přibližně další minutu.
- 3Přimícháme kečup, červené víno, krátce provaříme, ochutíme solí, pepřem a podáváme s dušenou rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.