Valašský bramborový salát s okurkou
40 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 6decilitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 2kusyOkurky nakládané
- 3kusyŠalotka
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- 0,5decilitrBujón hovězí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
1 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme brambory, zalijeme 6 dl vody a uvaříme je ve slupce doměkka. Pak je scedíme, vychladlé oloupeme, rozkrojíme na poloviny, nakrájíme na plátky o síle asi 5 mm a dáme je do mísy.
- 2Sladkokyselé okurky pokrájíme na tenké plátky. Oloupané šalotky pokrájíme na tenká kolečka. Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme.
- 3Všechny pokrájené ingredience smícháme s bramborami, přilijeme 0.5 dl hovězího bujonu, ochutíme solí, pepřem a 2-3 lžičky láku z okurek.
- 4Dobře promíchaný salát vychladíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.