Valašský bramborový salát s okurkou

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
1 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme brambory, zalijeme 6 dl vody a uvaříme je ve slupce doměkka. Pak je scedíme, vychladlé oloupeme, rozkrojíme na poloviny, nakrájíme na plátky o síle asi 5 mm a dáme je do mísy.
  • 2
    Sladkokyselé okurky pokrájíme na tenké plátky. Oloupané šalotky pokrájíme na tenká kolečka. Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 3
    Všechny pokrájené ingredience smícháme s bramborami, přilijeme 0.5 dl hovězího bujonu, ochutíme solí, pepřem a 2-3 lžičky láku z okurek.
  • 4
    Dobře promíchaný salát vychladíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.