Valašský ostřák
80 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 20gramůČesnek
- 500mililitrůVoda pitná
- 30gramůSůl
- 150gramůTuk
- 40gramůPaprika mletá sladká
- 1000gramůSkopová kýta
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Skopovou kýtu vykostíme, opláchneme ve vlažné vodě, nakrájíme ji na stejné kousky, osolíme, promícháme a necháme odležet.
- 2Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme v tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a zpěníme ji.
- 3Na tento základ vložíme maso, krátce osmahneme a podlijeme trochou vody. Maso osolíme a přidáme utřený česnek. Za občasného promíchání dusíme pod poklicí doměkka. Podle potřeby doléváme vlažnou vodou.
- 4Nakonec pokrm dosolíme a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.