Valašský pikantní guláš se žampiony
120 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso přední
- 100gramůCibule
- 1kusChilli paprička
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 80gramůSlanina vepřová
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaMajoránka
- 2kusyBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůZelí kysané
- 7decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
30 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené hovězí maso pokrájíme na kostky. Očištěné cibule drobně pokrájíme. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme a nasekáme nadrobno. Očištěné a omyté žampiony pokrájíme na silnější plátky.
- 2V hrnci si rozpálíme olej, přidáme slaninu pokrájenou na kostičky. Když se začne smažit, přidáme cibuli a smažíme ji dozlatova.
- 3Pak přidáme maso, chilli, promícháme a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Občas ho promícháme, posypeme sladkou paprikou a krátce, asi 1 minutu za stálého míchání společně smažíme.
- 4Maso ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem, majoránkou, promícháme a opatrně přilijeme horkou vodu (6 dl). Přidáme bobkový list, nové koření a pomalu pod poklicí dusíme asi 50-60 minut.
- 5V 1 dl vody si rozmícháme dohladka 1 lžíci mouky. Po 40 minutách dušení přidáme do guláše žampiony. Když je maso měkké, přimícháme rozmíchanou mouku, povaříme ji 5 minut, pak přidáme kysané zelí, promícháme a vše společně dusíme ještě 6-8 minut.
- 6Guláš podle chuti dosolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.