Valašský vepřový perkelt
45 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová kýta
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOmáčka sójová
- 150gramůOlej slunečnicový
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 1lžíceKečup
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
62 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
179 mg
Cukr
35 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou omytou a osušenou kýtu pokrájíme přes vlákno na hranolky silné asi 1 cm. Dáme je do mísy. Maso osolíme (1-1.5 lžičky), posypeme mletou sladkou paprikou, chilli, pepřem, přimícháme 1 lžíci sójové omáčky a maso promícháme.
- 2V pánvi rozpálíme olej, dáme na něj směs masa a za stálého míchání restujeme 3-4 minuty. Potom maso poprášíme moukou, promícháme, přidáme asi 2 dl vývaru, lžíci kečupu a pod pokličkou dusíme přibližně 20-25 minut.
- 3Pokrm podle chuti dosolíme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.