Vanilkové tiramisu s ricottou a oříšky
22 min.
Ingredience
- Náplň na tiramisu
- 6lžicOřechy lískové
- 500gramůSýr Ricotta
- 1kusVanilkový lusk
- 250gramůŘecký jogurt
- 80gramůCukr moučkový
- Na posypání
- 1,5lžíceKakao - prášek
- Uvařená káva
- 2,5lžičkyKáva mletá
- 200mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 250gramůPiškoty cukrářské
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
781 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme silnou kávu ze 200ml vody a 2.5 vrchovatých lžiček kávy a necháme ji vychladnout. Pokud bude turecká, scedíme ji. Vychladlou kávu smícháme s 1/2 lžičkou mleté skořice.
- 2V míse smícháme řecký jogurt se sýrem ricottou, nastrouhanými lískovými oříšky a prosátým moučkovým cukrem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a ostrým nožem seškrábneme semínka do jogurto-ricottové směsi a znovu vše promícháme.
- 3Cukrářské piškoty postupně namočíme do kávy a 12 kusů poklademe vedle sebe na dno hlubší skleněné (nebo porcelánové) mísy. Na ně naneseme 1/2 jogurto-ricottové směsi, na ně položíme dalších 12 ks v kávě namočených piškotů a tuto vrstvu pokryjeme 2/2 jogurto-ricottové směsi. Mísu zakryjeme fólií a vložíme ji na 20 minut do chladničky.
- 4Před podáváním báječně lahodného dezertu celý povrch tiramisu posypeme kvalitním kakaovým práškem. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.