Vanilkové tiramisu s ricottou a oříšky

22 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
781 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme silnou kávu ze 200ml vody a 2.5 vrchovatých lžiček kávy a necháme ji vychladnout. Pokud bude turecká, scedíme ji. Vychladlou kávu smícháme s 1/2 lžičkou mleté skořice.
  • 2
    V míse smícháme řecký jogurt se sýrem ricottou, nastrouhanými lískovými oříšky a prosátým moučkovým cukrem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a ostrým nožem seškrábneme semínka do jogurto-ricottové směsi a znovu vše promícháme.
  • 3
    Cukrářské piškoty postupně namočíme do kávy a 12 kusů poklademe vedle sebe na dno hlubší skleněné (nebo porcelánové) mísy. Na ně naneseme 1/2 jogurto-ricottové směsi, na ně položíme dalších 12 ks v kávě namočených piškotů a tuto vrstvu pokryjeme 2/2 jogurto-ricottové směsi. Mísu zakryjeme fólií a vložíme ji na 20 minut do chladničky.
  • 4
    Před podáváním báječně lahodného dezertu celý povrch tiramisu posypeme kvalitním kakaovým práškem. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.