Vanilkový tvarohový krém
25 min.
Ingredience
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 1špetkaSůl
- 250gramůTvaroh jemný
- 2kusyCukr vanilka
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceCukr krupice
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
6 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
75 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Podle návodu na sáčku uvaříme pudink. Hrnec postavíme do studené vody a pudink za občasného míchání vychladíme. Zpočátku je třeba míchat častěji, jinak se na pudinku vytvoří škraloup. Jakmile je pudink vlažný, vmícháme tvaroh a šlehačku. Metličkou nebo elektrickým šlehačem vyšleháme v lehký krém. Rozdělíme do skleněných pohárů či misek a ozdobíme ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 30. 7. 2015
Vanilkový tvarohový krém
Tento krém připravuji už dlouho, chutná hlavně dětem. Šlehačku už nedávám a sůl taky ne. Ve skleničce většinou s krémem prokládám piškoty a nějaké měkké čerstvé nebo kompotované ovoce. Pudink po uvaření nemíchám, ale kastrůlek překryju smršťovací potravinářskou fólií. Škraloup se neudělá. Z uvedeného množství se dá udělat i 5 porcí.