Vánočka
70 min.
Ingredience
- 42gramůDroždí
- 50gramůMandle plátky
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 50gramůHrozinky
- 150gramůTuk Hera jedlý
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMandle
- 120gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 600gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Z droždí, části mléka a lžičky cukru připravíme kvásek, zbylé přísady částečně zpracujeme a přidáme rozpuštěnou vlažnou Heru. Hněteme tak dlouho až vznikne vláčné tužší těsto. Necháme vykynout.
- 2Vykynuté těsto rozdělíme na 9 stejných dílu a každé rozválíme na delší váleček. Spodní díl pleteme ze 4, prostřední ze 3 a vrchní stočením 2 pramenů. Spodní díl přeneseme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem, taktéž střední a zakončíme horním spleteným pramenem, jehož konce podsuneme pod okraj vánočky.
- 3Celý povrch potřeme zbylým vejcem a posypeme mandlovými lupínky.
- 4Pečeme v el.troubě při 180°C asi 20 minut, pak teplotu snížíme a dopékáme dalších 20 minut při 160°C.
- 5Po upečení pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
lbfyrfagrive
pá 23. 5. 2014
dobrý recept