Vánočka z brambor
90 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory vařené
- 120gramůCukr krupice
- 80gramůTuk
- 1špetkaSůl
- 20gramůDroždí
- 1kusCukr vanilka
- 50gramůHrozinky
- 50gramůMandle
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 0,13litrMléko polotučné
- 600gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Na vál prosijeme mouku, nastrouháme do ní vychladlé brambory, citronovou kůru, přidáme cukr, sůl a kvásek z droždí, mléka a trochy cukru. Dále přidáme vejce a vlahý tuk, vypracujeme těsto a zamícháme do něho rozinky a na nudličky nakrájené oloupané mandle. Necháme vykynout.
- 2Z těsta vyválíme sedm válečků, na spodek spleteme čtyři prameny a navrch tři. Nakonec vánočku potřeme zbylým vejcem.
- 3Pečeme v předehřáté troubě nejdříve prudčeji, pozdějí mírně a zvolna dopékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.