Vánočka z brambor

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál prosijeme mouku, nastrouháme do ní vychladlé brambory, citronovou kůru, přidáme cukr, sůl a kvásek z droždí, mléka a trochy cukru. Dále přidáme vejce a vlahý tuk, vypracujeme těsto a zamícháme do něho rozinky a na nudličky nakrájené oloupané mandle. Necháme vykynout.
  • 2
    Z těsta vyválíme sedm válečků, na spodek spleteme čtyři prameny a navrch tři. Nakonec vánočku potřeme zbylým vejcem.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě nejdříve prudčeji, pozdějí mírně a zvolna dopékáme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.