Vánoční celerový salát
10 min.
Ingredience
- 100gramůCeler řapíkatý
- 3mililitryCitronová šťáva
- 6mililitrůPomerančová šťáva
- 2špetkySůl
- 30mililitrůOlej olivový
- 70gramůOřechy vlašské
- 70gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20mililitrůBrandy
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Celer omyjeme, oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, dáme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou, potom pomerančovou šťávou, dochutíme solí, přilijeme olej a promícháme. Přidáme nahrubo nakrájené ořechy, spolu s na hrubém struhadle nastrouhanou Nivou vložíme do misky. Salát ochutnáme, podle vlastní chuti dopepříme, vlijeme brandy a ještě jednou promícháme.
- 2Hotový salát dáme do ledničky odležet a vychladit. Podle porcí rozdělíme do jednotlivých salátových mističek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.