Vánoční čokoládový koláč s mandlemi

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Koláčovou formu vymažeme částí másla.
  • 2
    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se zbylým máslem.
  • 3
    V míse smícháme vejce, moučkový a vanilkový cukr a vyšleháme, až vznikne hustá pěna. Do pěny vmícháme mleté mandle, skořici, hřebíček, limetkovou kůru a rozpustnou kávu. Nakonec do mísy přidáme čokoládovo-máslovou směs. Důkladně promícháme.
  • 4
    Těsto nalijeme do připravené formy, vložíme do trouby a pečeme 40 minut. Formu vyjmeme z trouby a dort necháme zchladnout.
  • 5
    Do pánve nalijeme pomerančovou šťávu, přidáme máslo, cukr, skořici a za stálého míchání rozpustíme, poté minutu povaříme a necháme zkaramelizovat. Poté přimícháme mandle a ještě prohřejeme.
  • 6
    Z koláče sejmeme formu a povrch zdobíme zkaramelizovanými mandlemi. Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.