Vánoční dort se sušeným ovocem a mandlemi

140 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
31 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
8 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušená jablka a švestky nakrájíme na malé kousky, vložíme do kastrolu. Přidáme sušené brusinky, máslo, cukr, rum a brusinkový džem.
  • 2
    Za stálého míchání přivedeme k varu, 10 minut povaříme a poté odstavíme a necháme vychladnout.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dortovou formu vymastíme, vyložíme pečícím papírem.
  • 4
    Do ovocné směsi přimícháme mleté mandle, sezamová semínka, koriandr a vejce. Těsto důkladně promícháme a klademe do formy, povrch uhladíme.
  • 5
    Dortovou formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 100 minut. Po upečení necháme dort vychladnout a až poté ho vyjmeme z formy. Zdobíme mandlovými lupínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.