Vánoční kapr s pikantním sladkým salátem
35 min.
Ingredience
- Salát
- 1kusPomeranče
- 2kusyMandarinky
- 1kusCitrony
- 10gramůKřen
- 2lžíceMed včelí
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžíceOmáčka pikantní worcesterová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Filety kapra naporcujeme, osolíme, opepříme, potřeme tymiánem a necháme na studeném místě odpočívat.
- 2Salát: Pomeranče, mandarinky oloupeme, měsíčky oddělíme, překrojíme na půlky a vložíme do mísy. Vodu, jemně nastrouhaný křen a med dobře rozšleháme, přilijeme worcester, vše vylijeme do mísy s pomerančem a mandarinkami. Vše důkladně promícháme.
- 3Na pánvi zahřejeme máslo, na něm z obou stran opečeme filety, které ještě teplé pokládáme na talíř. Přidáme připravený salát a na rybu položíme plátek citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.