Vánoční pudink

885 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1545 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
68 g
Sacharidy
203 g
Vláknina
8 g
Cukr
141 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    500 ml vody smícháme s rumem a namočíme do ní hrozinky. Oloupeme kůru z 1 citronu a necháme chvilku povařit ve vroucí vodě, poté pokrájíme na drobné kousky.
  • 2
    Smícháme mouku, 250 g másla, droždí, strouhanku, cukr a sůl. Dobře promícháme. Přilijeme mléko s rozmíchanými vejci a muškátovým oříškem. Znovu dobře promícháme. Do těsta přimícháme hrozinky, ovoce a skořici. Dále mícháme 5 minut. Poté necháme těsto odležet 6 hodin v chladu. Do odleženého těsta přimícháme 12 ml koňaku.
  • 3
    Formu vymažeme máslem a těsto do ní nalijeme. Pečeme 8 hodin při 150 °C ve vodní lázni. Před vyklopením necháme zcela vystydnout, až do podávání uchováme v chladu.
  • 4
    Před servírováním ohřejeme pudink ve vodní lázni.
  • 5
    Připravíme si brandy butter.
  • 6
    200 g másla vyšleháme společně se 48 ml koňaku, 100 g moučkového cukru, 50 ml citrónové šťávy a špetkou muškátového oříšku.
  • 7
    Před podáváním pudink nakrájíme na tenčí plátky, polijeme 100 ml koňaku a zapálíme. K plátkům přiložíme vždy trochu brandy butter.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.