Vánoční pudink se sušenými švestkami
325 min.
Ingredience
- 150gramůHrozinky
- 150gramůBrusinky
- 150gramůŠvestky sušené
- 175mililitrůSherry brandy
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 125gramůStrouhanka
- 150gramůHovězí lůj
- 150gramůCukr třtinový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceLimetková kůra
- 2lžíceMed včelí
- 125mililitrůVodka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusHrušky
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
113 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky, brusinky a sušené švestky vložíme do mísy, zalijeme sherry, promícháme a necháme 3 dny uležet.
- 2Do parního hrnce nalijeme vodu a dáme ji vařit. Dortovou formu vymažeme máslem.
- 3Ve velké míse smícháme mouku, strouhanku, lůj, třtinový cukr, skořici, hřebíček, kypřicí prášek do pečiva, limetkovou kůru, vejce, najemno nastrouhanou hrušku, med a vše důkladně promícháme.
- 4Poté do směsi přidáme naložené hrozinky, brusinky a švestky.
- 5Hotovou směs vložíme do dortové formy, zakryjeme víkem a formu vložíme do parního hrnce. Hrnec zakryjeme pokličkou. V parním hrnci vaříme asi 300 minut na mírném ohni. V průběhu vaření doplňujeme vodu.
- 6Následně formu z hrnce vyjmeme a sejmeme víko a formu přiklopíme tácem, na který pudink opatrně vyklopíme.
- 7V kastrůlku zahřejeme pod bod varu vodku, sporák vypneme a vodku zapálíme. Hořící vodkou pudink přelijeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.