Vánoční pudink se sušenými švestkami

325 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
113 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrozinky, brusinky a sušené švestky vložíme do mísy, zalijeme sherry, promícháme a necháme 3 dny uležet.
  • 2
    Do parního hrnce nalijeme vodu a dáme ji vařit. Dortovou formu vymažeme máslem.
  • 3
    Ve velké míse smícháme mouku, strouhanku, lůj, třtinový cukr, skořici, hřebíček, kypřicí prášek do pečiva, limetkovou kůru, vejce, najemno nastrouhanou hrušku, med a vše důkladně promícháme.
  • 4
    Poté do směsi přidáme naložené hrozinky, brusinky a švestky.
  • 5
    Hotovou směs vložíme do dortové formy, zakryjeme víkem a formu vložíme do parního hrnce. Hrnec zakryjeme pokličkou. V parním hrnci vaříme asi 300 minut na mírném ohni. V průběhu vaření doplňujeme vodu.
  • 6
    Následně formu z hrnce vyjmeme a sejmeme víko a formu přiklopíme tácem, na který pudink opatrně vyklopíme.
  • 7
    V kastrůlku zahřejeme pod bod varu vodku, sporák vypneme a vodku zapálíme. Hořící vodkou pudink přelijeme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.