Vánoční suchárky

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ušleháme vejce a cukr do husté pěny. Přisypeme nasekané mandle, anýz, na malé kousky nakrájené kandované ovoce a pomerančovou kůru, nastrouhanou citrónovou kůru, rum, sůl, mouku.
  • 2
    Důkladně vše smícháme a těstem naplníme tukem vymazanou a hrubou moukou vysypanou chlebíčkovou formu.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Necháme vychladnout, vyklopíme z formy a krájíme na tenké plátky. Plátky poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a sušíme v teplé troubě.
  • 4
    Vychladlé zdobíme tenkým pramínkem čokoládové polevy a necháme uschnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.