Vánoční suchárky
50 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 40gramůKandovaná pomerančová kůra
- 1lžičkaAnýz mletý
- 40gramůKandované ovoce
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžíceRum
- 1špetkaSůl
- 70gramůMandle
- 100gramůPoleva čokoládová
- 150gramůCukr moučkový
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme vejce a cukr do husté pěny. Přisypeme nasekané mandle, anýz, na malé kousky nakrájené kandované ovoce a pomerančovou kůru, nastrouhanou citrónovou kůru, rum, sůl, mouku.
- 2Důkladně vše smícháme a těstem naplníme tukem vymazanou a hrubou moukou vysypanou chlebíčkovou formu.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Necháme vychladnout, vyklopíme z formy a krájíme na tenké plátky. Plátky poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a sušíme v teplé troubě.
- 4Vychladlé zdobíme tenkým pramínkem čokoládové polevy a necháme uschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.