Vánoční švestkový salámek

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
9 g
Cukr
93 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky bez pecek pokrájíme nadrobno a dáme je do hrnce s 0,5 -1 dl vody rozvařit. Při mírné teplotě a za častého promíchání je rozvaříme na hustou kaši (vaříme je přibližně 30 minut).
  • 2
    Pak k vychladlým švestkám přidáme roztlučená semínka pravé vanilky - vanilkový menší lusk rozřízneme a použijeme 1/3 semínek, která roztlučeme, špetku skořice, špetku badyánu, směs kandovaného ovoce, pokrájené loupané mandle a posekané vlašské ořechy. Směs promícháme s cukrem a vytvarujeme úzký váleček o průměru přibližně 6 cm, obalíme ve skořicové cukru a zabalíme do pergamenového papíru nebo potravinářské fólie. Odložíme ho na chladné místo na několik hodin ztuhnout.
  • 3
    Švestkový salámek nakrájíme na 2 cm porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.