Vánoční švestkový salámek
55 min.
Ingredience
- 350gramůŠvestky sušené
- 1decilitrVoda pitná
- 100gramůKandované ovoce
- 250gramůCukr krupice
- 80gramůMandle
- 80gramůOřechy vlašské
- 2kusyCukr skořicový
- 0,3kusVanilkový lusk
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaBadyán
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
9 g
Cukr
93 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky bez pecek pokrájíme nadrobno a dáme je do hrnce s 0,5 -1 dl vody rozvařit. Při mírné teplotě a za častého promíchání je rozvaříme na hustou kaši (vaříme je přibližně 30 minut).
- 2Pak k vychladlým švestkám přidáme roztlučená semínka pravé vanilky - vanilkový menší lusk rozřízneme a použijeme 1/3 semínek, která roztlučeme, špetku skořice, špetku badyánu, směs kandovaného ovoce, pokrájené loupané mandle a posekané vlašské ořechy. Směs promícháme s cukrem a vytvarujeme úzký váleček o průměru přibližně 6 cm, obalíme ve skořicové cukru a zabalíme do pergamenového papíru nebo potravinářské fólie. Odložíme ho na chladné místo na několik hodin ztuhnout.
- 3Švestkový salámek nakrájíme na 2 cm porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.