Vařená čočka s klobáskou chorizo
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 400gramůČočka jedlá
- 100mililitrůOlej olivový
- 1kusPaprika zelená
- 1kusBobkový list
- 2kusySlanina vepřová
- 200gramůKlobása Chorizo
- 1kusRajčata
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 2stroužkyČesnek
- 1,2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1754 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
136 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
32 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Čočku propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme 2 hodiny namočené.
- 2V hrnci rozpálíme jednu polévkovou lžíci oleje, přidáme utřený česnek, na kostičky nakrájenou papriku, poloviční dávku nasekané cibule a smažíme 5 minut, dokud cibule nezesklovatí.
- 3Přidáme slitou čočku, bobkový list, zbytek oleje, dolijeme vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 30 minut, dokud čočka nezměkne.
- 4V pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme plátky slaniny, chorizo na kolečka, zbylou cibuli a smažíme dozlatova. Přimícháme čočku, rajčata, sůl a vaříme ještě 5 minut. Zakapeme trochou extra olivového oleje a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.