Vařená čočka s klobáskou chorizo

50 min.
Španělsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1754 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
136 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
32 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme 2 hodiny namočené.
  • 2
    V hrnci rozpálíme jednu polévkovou lžíci oleje, přidáme utřený česnek, na kostičky nakrájenou papriku, poloviční dávku nasekané cibule a smažíme 5 minut, dokud cibule nezesklovatí.
  • 3
    Přidáme slitou čočku, bobkový list, zbytek oleje, dolijeme vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 30 minut, dokud čočka nezměkne.
  • 4
    V pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme plátky slaniny, chorizo na kolečka, zbylou cibuli a smažíme dozlatova. Přimícháme čočku, rajčata, sůl a vaříme ještě 5 minut. Zakapeme trochou extra olivového oleje a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.