Vařená ředkev

30 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ředkev očistíme a rozkrájíme na kostky o rozměru asi 3 x 3 cm.
  • 2
    Do hrnce nalijeme studenou vodu, vhodíme kostky ředkve a povaříme asi 5 minut, poté scedíme.
  • 3
    V kastrůlku smícháme dashi, Mirin, sójovou omáčku, špetku soli a cukr. Vaříme, dokud se cukr nerozpustí, poté vhodíme ředkev a vaříme ještě asi 15 minut. Neni třeba míchat, kostky v kastrolu jen otočíme.
  • 4
    Vařenou ředkev naservírujeme do misek, přelijeme omáčkou z dashi a posypeme nasekanými piniovými oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.