Vařená ředkev
30 min.
Ingredience
- 700gramůŘedkev Takuan
- 185mililitrůGranule dashi
- 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 2lžičkyCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaOříšky piniové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ředkev očistíme a rozkrájíme na kostky o rozměru asi 3 x 3 cm.
- 2Do hrnce nalijeme studenou vodu, vhodíme kostky ředkve a povaříme asi 5 minut, poté scedíme.
- 3V kastrůlku smícháme dashi, Mirin, sójovou omáčku, špetku soli a cukr. Vaříme, dokud se cukr nerozpustí, poté vhodíme ředkev a vaříme ještě asi 15 minut. Neni třeba míchat, kostky v kastrolu jen otočíme.
- 4Vařenou ředkev naservírujeme do misek, přelijeme omáčkou z dashi a posypeme nasekanými piniovými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.