Vařená rýže
20 min.
Ingredience
- Na vaření
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
86 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
6 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
280 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Rýži přebereme a důkladně několikrát propláchneme studenou vodou, potom ještě několikrát horkou vodou.
- 2Připravenou rýži vsypeme do většího množství vroucí osolené vody, zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme pozvolna při nižší teplotě asi 15 minut doměkka.
- 3Uvařenou rýži přecedíme přes hustý cedník a necháme okapat. Pak ji vrátíme do hrnce a vidličkou ji spolu s máslem lehce promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.