Vařená rýže

20 min.
Česká republika
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
86 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
6 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
280 mg
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži přebereme a důkladně několikrát propláchneme studenou vodou, potom ještě několikrát horkou vodou.
  • 2
    Připravenou rýži vsypeme do většího množství vroucí osolené vody, zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme pozvolna při nižší teplotě asi 15 minut doměkka.
  • 3
    Uvařenou rýži přecedíme přes hustý cedník a necháme okapat. Pak ji vrátíme do hrnce a vidličkou ji spolu s máslem lehce promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.