Vařená rýže - suchá I

25 min.
Česká republika
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebranou rýži řádně vypereme na cedníku v horké i studené vodě. Dáme ji vařit do většího množství osolené vody a vaříme 12 minut od počátku vaření. Rýži poté scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Okapanou rýži vložíme na máslem vymaštěnou pánev a necháme v troubě nebo na mírném ohni oschnout. Občas zamícháme dlouhou vidlicí, aby se rýže nerozmačkala.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.