Vařená rýže - suchá I
25 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1hrnekVoda pitná
- 3lžíceRýže loupaná
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Přebranou rýži řádně vypereme na cedníku v horké i studené vodě. Dáme ji vařit do většího množství osolené vody a vaříme 12 minut od počátku vaření. Rýži poté scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Okapanou rýži vložíme na máslem vymaštěnou pánev a necháme v troubě nebo na mírném ohni oschnout. Občas zamícháme dlouhou vidlicí, aby se rýže nerozmačkala.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.