Vařená srnčí kýta s křenovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí kýta
- 2kusyCibule
- 1litrVoda pitná
- 2kusyBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceKřen
- 1gramJalovec
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
28 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso rozkrájíme na několik dílů a vložíme ho do vroucí vody spolu s cibulí nakrájenou na čtvrtky, kořením a solí. Vaříme na mírném plameni, až je maso měkké.
- 2Uvařené maso vyjmeme a držíme na teple. Vývar přecedíme do kastrolu, zašleháme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku, jemně strouhaný křen a na mírném plameni alespoň pět minut povaříme.
- 3Naporcované maso přelijeme omáčkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.