Vařená štika s bylinkami

45 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
23 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme petrželovou a celerovou nať, poté ji svážeme nití. Očistíme cibuli a omyjeme rajčata. Několik snítek petrželky kudrnky omyjeme pod tekoucí vodou a odložíme do misky. Křen oloupeme, jemně nastrouháme a dáme do mísy. Sladkou smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou zlehka promícháme s křenem.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody. Přidáme do ní sůl, bobkový list, celý pepř, svazek bylinek, cibuli a pomalu vaříme asi 10 minut.
  • 3
    Očištěnou čerstvou štiku rozřízneme od řitního otvor až k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, odřežeme hlavu, ploutve a rozřízneme ji podélně okolo páteře. Páteř vykrojíme a nakrájíme na porce, které dobře pod tekoucí vodou omyjeme. Poté do vroucí vody vložíme porce štiky a velmi pomalu je "táhneme" 10-14 minut doměkka. Uvařenou štiku vyjmeme z vody, porce dáme na talíře, ke každé porci dáme kopeček křenové šlehačky, vše obložíme rajčaty, která jsme pokrájeli na osminky. Štiku ozdobíme snítky petrželky kudrnky a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.