Vařená vejce na rajčatech

35 min.
Indie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s jemně nasekanými feferonkami osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, ochutíme solí, kmínem a krátce povaříme.
  • 2
    Vejce oloupeme, vyjmeme žloutky, bílky nakrájíme na nudličky. Jakmile začne rajčatová směs houstnout, vmícháme bílky a opatrně vložíme žloutky. Dozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 29. 10. 2015
Vařená vejce na rajčatech
Vařená vejce na rajčatech jsou dobrá. Sice nejsou jídlem, které bych asi zkoušela častěji, ale jako zpestření všedních jídel stojí za to ochutnat.