Vařená vejce plněná cibulovou náplní
25 min.

Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 800mililitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 120gramůMajonéza
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky, cibuli nakrájíme na jemno. Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat. Majonézu smícháme s citronovou šťávou a s cukrem.
- 2Žloutky utřeme se změklým máslem a solí, přidáme pepř, cibuli, hořčici a vymícháme hladkou náplň. Cukrářským sáčkem plníme bílky a servírujeme je přelité majonézou na listech salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.