Vařená vejce plněná pěnou ze sardelových oček
25 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 1kusSalát hlávkový
- 3kusyOkurky nakládané
- 70gramůMáslo čerstvé
- 8kusůSardelová očka
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř cayenský
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
39 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme, žloutky vyjmeme. Petrželovou nať nasekáme na jemno, okurky nakrájíme do vějířků, salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat.
- 2V míse utřeme žloutky s máslem a očky do pěny. Přimícháme sůl, pepř a petrželovou nať. Pomocí cukrářského sáčku žloutkovou pěnou naplníme bílky.
- 3Servírovací mísu vyložíme listy salátu, poklademe naplněnými bílky, ozdobíme vějířky nakrájených okurek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.