Vařená vejce plněná pěnou ze sardelových oček

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
39 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme, žloutky vyjmeme. Petrželovou nať nasekáme na jemno, okurky nakrájíme do vějířků, salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat.
  • 2
    V míse utřeme žloutky s máslem a očky do pěny. Přimícháme sůl, pepř a petrželovou nať. Pomocí cukrářského sáčku žloutkovou pěnou naplníme bílky.
  • 3
    Servírovací mísu vyložíme listy salátu, poklademe naplněnými bílky, ozdobíme vějířky nakrájených okurek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.