Vařená vejce v červánkové omáčce
35 min.
Ingredience
- 45gramůMáslo čerstvé
- 12gramůMouka pšeničná hladká
- 500mililitrůMléko polotučné
- 12mililitrůProtlak rajčatový
- 1špetkaSůl
- 150mililitrůOcet vinný
- 8kusůVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
20 mg
Cukr
908 mg
Postup přípravy
- 130 g másla rozpustíme a přimícháme mouku, za stálého míchání přilijeme mléko. Necháme povařit 10 minut.
- 2Přidáme zbytek másla, osolíme, opepříme a přilijeme rajčatový protlak. Dobře zamícháme a vaříme dalších 10 minut.
- 3Necháme ohřát 2 l vody, osolíme, přilijeme ocet.
- 4Vejce rozklepneme po jednom do hrnečku a nalijeme do vařící vody.
- 5Hotová vejce servírujeme na talíř s omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.