Vařená vejce zapečená se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 800mililitrůVoda pitná
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 180mililitrůMléko plnotučné
- 120gramůSýr Ementál (Primátor)
- 100gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 100gramůKvěták
- 100gramůKarotka
- 100gramůPaprika zelená
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
31 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Zeleninu a žampiony nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2V kastrole na polovině másla zpěníme cibuli, přimícháme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou osolíme, vmícháme koření a mléko. Dobře rozšleháme a provaříme. Omáčku necháme zchladnout.
- 3Žampiony se zeleninou osmažíme na zbylém másle a rozdělíme do zapékacích misek. Na zeleninu položíme půlky vajec, přelijeme omáčkou, posypeme sýrem a v předehřáté troubě zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.