Vařené bílé fazole
80 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 0,5kilogramFazole bílé
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
4 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
21 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Den před vařením si fazole namočíme do vody.
- 2Druhý den vodu slijeme, dáme čistou horkou vodu a fazole povaříme jen 5 minut.
- 3Cibule očistíme a drobně nakrájíme.
- 4Jednu pokrájenou cibuli přidáme k fazolím a vaříme doměkka.
- 5Tři pokrájené cibule orestujeme na oleji dorůžova, přidáme mouku, papriku a usmažíme zlatohnědou jíšku, kterou zamícháme k fazolím a spolu povaříme ještě 20 minut.
- 6Pak fazole ochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.