Vařené brambory s máslem a petrželkou
25 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 6gramůSůl
- 2gramyKmín celý
- 6gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky, petrželku posekáme najemno.
- 2Do hrnce nasypeme nakrájené brambory, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Slijeme vodu, na horké brambory položíme kousek másla, promícháme, aby se brambory omastily a posypeme posekanou petrželkou.
- 3Podáváme jako teplou přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 8. 2015
Vařené brambory s máslem a petrželkou
Tuto přílohu dělávám často, používám hladkolistou naťovou petržel. V receptu je uvedeno 100 g brambor na jednu porci, což je velmi málo. Doporučuji počítat s cca 200 - 250 g.
Anonymní uživatel
út 25. 8. 2015
Vařené brambory s máslem a petrželkou
Tuto přílohu dělávám často, používám hladkolistou naťovou petržel. V receptu je uvedeno 100 g brambor na jednu porci, což je velmi málo. Doporučuji počítat s cca 200 - 250 g.