Vařené brambory s máslem a petrželkou

25 min.
Česká republika
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky, petrželku posekáme najemno.
  • 2
    Do hrnce nasypeme nakrájené brambory, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Slijeme vodu, na horké brambory položíme kousek másla, promícháme, aby se brambory omastily a posypeme posekanou petrželkou.
  • 3
    Podáváme jako teplou přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 8. 2015
Vařené brambory s máslem a petrželkou
Tuto přílohu dělávám často, používám hladkolistou naťovou petržel. V receptu je uvedeno 100 g brambor na jednu porci, což je velmi málo. Doporučuji počítat s cca 200 - 250 g.
Anonymní uživatel
út 25. 8. 2015
Vařené brambory s máslem a petrželkou
Tuto přílohu dělávám často, používám hladkolistou naťovou petržel. V receptu je uvedeno 100 g brambor na jednu porci, což je velmi málo. Doporučuji počítat s cca 200 - 250 g.