Vařené bruselské kapustičky ve slaninové omáčce
38 min.
Ingredience
- 500gramůKapusta růžičková
- 800mililitrůVoda pitná
- 350mililitrůVývar slepičí
- 1kusCibule
- 80gramůAnglická slanina
- 1,2lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaSůl česneková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kapustičky zbavíme zvadlých a poškozených lístků, odkrojíme košťál, kapustičky vložíme do vroucí osolené vody a zhruba 10 minut vaříme. Poté kapustičky scedíme a necháme okapat.
- 2V mezičase orestujeme slaninu s cibulí, které jsme nakrájeli nadrobno. Vypečený tuk slijeme, necháme v rendlíku jen trochu, abychom mohli usmažit jíšku. Jíšku usmažíme světlou, zašleháme do ní slepičí vývar a na mírném plameni asi 10 minut vaříme. Do hotové omáčky vmícháme česnekovou sůl, pepř a okapané kapustičky. Povaříme zhruba 2 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.