Vařené bruselské kapustičky ve slaninové omáčce

38 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapustičky zbavíme zvadlých a poškozených lístků, odkrojíme košťál, kapustičky vložíme do vroucí osolené vody a zhruba 10 minut vaříme. Poté kapustičky scedíme a necháme okapat.
  • 2
    V mezičase orestujeme slaninu s cibulí, které jsme nakrájeli nadrobno. Vypečený tuk slijeme, necháme v rendlíku jen trochu, abychom mohli usmažit jíšku. Jíšku usmažíme světlou, zašleháme do ní slepičí vývar a na mírném plameni asi 10 minut vaříme. Do hotové omáčky vmícháme česnekovou sůl, pepř a okapané kapustičky. Povaříme zhruba 2 minuty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.