Vařené fazolky s vejci a strouhankou
40 min.
Ingredience
- 800gramůFazolové lusky zelené
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěné fazolky vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Po okapání je upravíme na talíře.
- 2Část másla rozehřejeme a na zbylém másle osmažíme strouhanku. Fazolky pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme osmaženou strouhankou a uvařenými, jemně nastrouhanými vejci. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.