Vařené filé s chřestem
35 min.
Ingredience
- 6kusůCibule
- 1kusBazalka
- 800gramůChřest zelený
- 800gramůFilé rybí
- 1kusCitrony
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 300mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 300gramůHrášek
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyRajčata
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
5 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno. Listy bazalky otrháme, opláchneme od nečistot a přidáme k cibuli. Chřestu odkrojíme dřevnaté stonky a oloupeme ho škrabkou. Filé nakrájíme na kousky, lehce ho osolíme, opepříme a zakápneme šťávou z citronu.
- 2V hrnci přivedeme k varu vývar smíchaný s vínem a cca 10 minut v něm povaříme chřest. Mezitím si nakrájíme oloupaná rajčata na kostičky. K uvařenému chřestu přidáme filé a vaříme dalších pět minut. Poté přidáme do hrnce smetanu smíchanou s moukou, cibuli, hrášek, rajčata a bazalku. Vaříme ještě dvě minuty, dochutíme solí, pepřem dle vlastní chuti a můžeme ihned podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.