Vařené filé s jablkovým křenem
30 min.
Ingredience
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusJablka
- 1kusCitrony
- 1kusBobkový list
- 2kusyNové koření celé
- 2kusyPepř černý celý
- 100gramůKřen
- 1lžícePetržel - nať
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěný křen a omyté, případně oloupané jablko nastrouháme a promícháme v misce. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme, přidáme nové koření, očištěnou cibuli, bobkový list a celý pepř. Vložíme porce filé a uvaříme doměkka. Uvařené filé opatrně vyjmeme děrovanou naběračkou a upravíme na talíře. Každou porci pokapeme rozpuštěným máslem, ozdobíme jablkovým křenem, plátky omytého citronu a nasekanou petrželkou. Můžeme podávat s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.