Vařené hovězí maso obalované
165 min.

Ingredience
- 750gramůHovězí libové
- 1lžičkaSůl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 80gramůStrouhanka
- 30gramůCitrony
- 2lžičkySardelová pasta
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 10gramůPetržel kudrnka
- 500gramůBrambory pečené
- 1litrVoda pitná
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
34 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso uvaříme vcelku ve slané vodě doměkka. Vaříme 2 hodiny a uvařené maso nakrájíme na stejné plátky.
- 2Do misky nalijeme smetanu, přidáme žloutky, sardelovou pastu, lžíci rozměklého másla, posekanou petrželku a špetku mleté papriky. Všechny suroviny metlou rozšleháme. Plátky masa namáčíme v této směsi, pak lehce obalujeme ve strouhance a smažíme na másle po obou stranách, dokud nezezlátnou.
- 3Podáváme s opečeným bramborem a plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.