Vařené hovězí maso s cibulovou omáčkou
165 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 750gramůHovězí libové
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 4kusyPepř černý celý
- 2špetkyPepř černý mletý
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaKmín drcený
- 5mililitrůOcet vinný
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
606 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme maso, přilijeme vodu, přidáme sůl, celý pepř a kousek cibule. Vaříme pozvolna 2 hodiny. Uvařené maso vyndáme a nakrájíme na plátky.
- 2Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a chvilku smažíme, zaprášíme moukou, promícháme a smažíme dožluta. Cibulovou jíšku naředíme vývarem z masa, ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem, zakápneme octem a povaříme 20 minut. Do omáčky vložíme plátky masa, necháme prohřát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.