Vařené hovězí maso s okurkovou omáčkou
75 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso přední
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůOkurky nakládané
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
41 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
745 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Sterilované okurky necháme okapat a nakrájíme na malé kostičky.
- 2Hovězí maso omyjeme, rozporcujeme a uvaříme ve slané vodě.
- 3V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přimícháme smetanu, přilijeme hovězí vývar a necháme vařit alespoň 10 minut. Potom do hrnce přisypeme nakrájené okurky, podle chuti opepříme, osolíme a vaříme, až má omáčka požadovanou hustotu.
- 4Maso nakrájíme na porce a na talířích přeléváme okurkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.