Vařené hovězí maso s omáčkou

160 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
16 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
403 mg
Cukr
723 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso uvaříme v hrnci s osolenou vodou, do které jsme přidali kuličky pepře a kousek cibule. Vaříme 2 hodiny. Uvařené maso nakrájíme na plátky.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou větší cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme plátky masa a z obou stran orestujeme. Maso vyndáme, cibuli v pánvi posypeme moukou, chvilku pražíme a podlijeme vývarem z masa. Přilijeme bílé víno a omáčku vaříme 15 minut. Omáčku stáhneme z ohně a opatrně vmícháme žloutek rozkvedlaný v trošce vývaru z masa. Již nevaříme.
  • 3
    Na talíře upravíme plátky masa, přelijeme omáčkou a posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.