Vařené hovězí maso s omáčkou
160 min.
Ingredience
- 70gramůCibule
- 750gramůHovězí libové
- 1lžičkaSůl
- 4kusyPepř černý celý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůVíno bílé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůPetržel kudrnka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
16 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
403 mg
Cukr
723 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso uvaříme v hrnci s osolenou vodou, do které jsme přidali kuličky pepře a kousek cibule. Vaříme 2 hodiny. Uvařené maso nakrájíme na plátky.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou větší cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme plátky masa a z obou stran orestujeme. Maso vyndáme, cibuli v pánvi posypeme moukou, chvilku pražíme a podlijeme vývarem z masa. Přilijeme bílé víno a omáčku vaříme 15 minut. Omáčku stáhneme z ohně a opatrně vmícháme žloutek rozkvedlaný v trošce vývaru z masa. Již nevaříme.
- 3Na talíře upravíme plátky masa, přelijeme omáčkou a posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.