Vařené hovězí maso s vejci
155 min.

Ingredience
- 20gramůCibule
- 5kusůVejce slepičí
- 750gramůHovězí libové
- 1lžičkaSůl
- 4kusyPepř černý celý
- 70gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůKečup
- 20gramůSardelová pasta
- 10gramůPetržel kudrnka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
25 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
138 mg
Cukr
616 mg
Postup přípravy
- 1Maso vcelku uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali celý pepř a čtvrtku cibule. Vaříme 2 hodiny doměkka. Maso vyndáme z vývaru a nakrájíme na stejné plátky.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky masa osmažíme z obou stran. Plátky položíme i s výpekem vedle sebe na plech, potřeme sardelovou pastou v tenké vrstvě, na každý kousek masa rozklepneme jedno vejce a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Zapékáme 5 minut.
- 3Plátky masa i s vejcem upravíme na talíře, ozdobíme snítkou petrželky a pokapeme kečupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.