Vařené hovězí maso se sardelemi
165 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 20gramůPetržel kudrnka
- 750gramůHovězí libové
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSardelové řezy
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 30gramůCitrony
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
31 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
600 mg
Cukr
424 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Vaříme 2 hodiny. Uvařené maso nakrájíme na plátky.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme a sardele pokrájíme na malé kousíčky.
- 3Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme cibuli, petrželku a sardelové kousky. Vše spolu promícháme a krátce osmažíme.
- 4Pekáček vymažeme máslem, na dno položíme plátky masa, zasypeme směsí z pánve a zalijeme smetanou. Solíme a pepříme velmi opatrně, jelikož sardele jsou samy o sobě dost slané. Zapékáme 15 minut.
- 5Každou porci pokrmu na talíři ozdobíme plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.