Vařené kuličky z hovězího masa s těstovinami
30 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso mleté
- 1kusPórek
- 1kusMrkev kořen
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel kudrnka
- 600gramůTěstoviny konzumní
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
10 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mrkev oškrábeme, omyjeme a najemno ji nastrouháme. Pórek očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme ho na velmi malé kousky.
- 2V míse smícháme mleté hovězí maso, vejce, mrkev a pórek. Směs dochutíme pepřem a solí a uděláme z ní malé kuličky, které dáme vařit do páry na parní vložku do hrnce.
- 3Těstoviny uvaříme doměkka v hrnci s dostatečným množstvím slané vody, do které jsme přidali lžíci oleje. Měkké tětoviny slijeme, promícháme s jemně nasekanou petrželkou, rozdělíme je na servírovací talíře, přidáme k nim uvařené masové kuličky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.