Vařené kuřecí kousky s chřestem
40 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 500gramůChřest bílý
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 1špetkaSůl
- 500gramůKuře
- 1decilitrVývar drůbeží
- 1lžíceVíno bílé
- 1lžičkaPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuře rozkrájíme na kousky a ty obalíme v rozšlehaném vejci, do kterého jsme přimíchali lžičku škrobové moučky a sůl. Obalené kousky kuřete necháme uležet.
- 2V 1 dl vývaru z kostky rozmícháme víno, lžíci sojové omáčky, lžičku cukru, špetku soli a lžičku škrobové moučky a rozmícháme dohladka. Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě se špetkou cukru do poloměkka.
- 3Na hlubší pánvi opečeme uleželé maso, potom k masu přidáme kousky chřestu a ještě chvíli restujeme. Vše zalijeme vývarem a krátce povaříme, rozdělíme na talíře a pokrm posypeme nasekanou petrželí. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.