Vařené rýžové koláčky - Džungpchjon
100 min.
Ingredience
- Na zdobení
- 8gramůCicimek
- 1gramDýně
- 1gramHouby čerstvé
- 1,7gramyOříšky piniové
- 3gramySůl
- 50mililitrůVíno rýžové čínské
- 2,5litryVoda pitná
- 5gramůDroždí
- 40gramůCukr krupice
- 2gramyGardénie
- 13mililitrůOlej stolní
- 250gramůMouka rýžová
- 3mililitryKompot jahodový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
37 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rýžový prášek prosejeme 2x přes husté síto se solí, aby se sůl dobře vmísila do prášku. Do této směsi přidáme rýžové víno, vlažnou vodu, čerstvé droždí a cukr. Ze směsi vymícháme těsto, které přikryjeme potravinovou fólií a silnou přikrývkou a necháme kynout 2 hodiny. Když těsto nabude, důkladně je promícháme, abychom z těsta vyhnali vzduch a necháme ještě hodinu kynout.
- 2Cicimky otřeme vlhkou utěrkou, odkrojíme z nich dužinu a z dužiny vykrájíme květinové tvary. Houby propláchneme pod tekoucí vodou, na 1 hodinu je namočíme, potom je třením srolujeme a srolované nakrájíme na tenké kousky. Z piniových oříšků odkrájíme vršky, oloupeme je třením v utěrce a podélně je rozkrojíme. Dýňová semena opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme je třením v utěrce. Z květu gardénie otrháme okvětní lístky, které namočíme na hodinu do vody.
- 3Když těsto podruhé vykyne, rozdělíme je na 3 části. Jednu část necháme bílou, druhou část obarvíme vodou, ve které jsme máčeli lístky gardénie a třetí část obarvíme šťávou z jahodového kompotu. Obarveným těstem naplníme formičky vrchní plochy těsta ve formičkách ozdobíme nakrájenými houbami, vykrojenými tvary cicimku a dýňovými semínky. Dno parního hrnce vyložíme utěrkou, nalijeme do hrnce vodu a přivedeme k varu. Když se voda začne vařit a z hrnce vychází pára, vypneme zdroj tepla a vložíme do hrnce naplněné formičky. Formičky s těstem v hrnci necháme ještě jednou 10 minut kynout. Poté, co těsto znovu nabyde, přivedeme znovu hrnec s vodou a plnými formičkami k varu a vaříme 20 minut na prudkém ohni, a ještě 10 minut na mírnějším ohni. Potom formičky opatrně z vody vyndáme, koláčky vyklopíme z formiček a potřeme olejem.
- 4Koláčky podáváme studené, jako dezert.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.