Vařené rýžové koláčky - Džungpchjon

100 min.

Ingredience

    • Na zdobení
      • 3gramySůl
      • 50mililitrůVíno rýžové čínské
      • 2,5litryVoda pitná
      • 5gramůDroždí
      • 40gramůCukr krupice
      • 2gramyGardénie
      • 13mililitrůOlej stolní
      • 250gramůMouka rýžová
      • 3mililitryKompot jahodový
    Počet porcí:
    8

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    158 kcal
    Bílkoviny
    3 g
    Tuky
    2 g
    Sacharidy
    30 g
    Vláknina
    37 mg
    Cukr
    5 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Rýžový prášek prosejeme 2x přes husté síto se solí, aby se sůl dobře vmísila do prášku. Do této směsi přidáme rýžové víno, vlažnou vodu, čerstvé droždí a cukr. Ze směsi vymícháme těsto, které přikryjeme potravinovou fólií a silnou přikrývkou a necháme kynout 2 hodiny. Když těsto nabude, důkladně je promícháme, abychom z těsta vyhnali vzduch a necháme ještě hodinu kynout.
    • 2
      Cicimky otřeme vlhkou utěrkou, odkrojíme z nich dužinu a z dužiny vykrájíme květinové tvary. Houby propláchneme pod tekoucí vodou, na 1 hodinu je namočíme, potom je třením srolujeme a srolované nakrájíme na tenké kousky. Z piniových oříšků odkrájíme vršky, oloupeme je třením v utěrce a podélně je rozkrojíme. Dýňová semena opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme je třením v utěrce. Z květu gardénie otrháme okvětní lístky, které namočíme na hodinu do vody.
    • 3
      Když těsto podruhé vykyne, rozdělíme je na 3 části. Jednu část necháme bílou, druhou část obarvíme vodou, ve které jsme máčeli lístky gardénie a třetí část obarvíme šťávou z jahodového kompotu. Obarveným těstem naplníme formičky vrchní plochy těsta ve formičkách ozdobíme nakrájenými houbami, vykrojenými tvary cicimku a dýňovými semínky. Dno parního hrnce vyložíme utěrkou, nalijeme do hrnce vodu a přivedeme k varu. Když se voda začne vařit a z hrnce vychází pára, vypneme zdroj tepla a vložíme do hrnce naplněné formičky. Formičky s těstem v hrnci necháme ještě jednou 10 minut kynout. Poté, co těsto znovu nabyde, přivedeme znovu hrnec s vodou a plnými formičkami k varu a vaříme 20 minut na prudkém ohni, a ještě 10 minut na mírnějším ohni. Potom formičky opatrně z vody vyndáme, koláčky vyklopíme z formiček a potřeme olejem.
    • 4
      Koláčky podáváme studené, jako dezert.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.