Vařené švestkové knedlíky z bramborového těsta
60 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 1špetkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr moučkový
- 30gramůTvaroh tvrdý na strouhání
- 0,75kilogramŠvestky
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
7 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a prolisujeme. Na vále smícháme s moukou, přidáme sůl, vejce a vypracujeme tužší těsto. Ihned vyválíme, nakrájíme na čtverečky a do každého zabalíme švestku.
- 2V osolené vodě vaříme cca 5 minut. Po vyjmutí necháme okapat na sítu, rozdělíme na talíře, posypeme moučkovým cukrem, nastrouhaným tvarohem a přelijeme rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.