Vařené taliány zalévané omáčkou s křenem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
416 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si středně velký kastrol, do kterého vložíme máslo. Pozvolna rozpouštíme a k rozpuštěnému máslu přidáme hladkou mouku. Vymícháme a uděláme hladkou světlou jíšku. Jíšku zředíme mlékem a průběžně mícháme, aby vznikla hladká omáčka bez hrudek. Omáčku dochutíme podle uvážení cukrem, octem a solí.
  • 2
    Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Vložíme ho do omáčky a ještě zlehka za stálého míchání povaříme.
  • 3
    Mezitím si asi půl hodiny ohříváme ve středně velkém hrnci taliány.
  • 4
    Ohřáté je přelijeme teplou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.