Vařené taliány zalévané omáčkou s křenem
40 min.
Ingredience
- 4kusyTalián
- 100mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 50gramůKřen
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
416 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si středně velký kastrol, do kterého vložíme máslo. Pozvolna rozpouštíme a k rozpuštěnému máslu přidáme hladkou mouku. Vymícháme a uděláme hladkou světlou jíšku. Jíšku zředíme mlékem a průběžně mícháme, aby vznikla hladká omáčka bez hrudek. Omáčku dochutíme podle uvážení cukrem, octem a solí.
- 2Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Vložíme ho do omáčky a ještě zlehka za stálého míchání povaříme.
- 3Mezitím si asi půl hodiny ohříváme ve středně velkém hrnci taliány.
- 4Ohřáté je přelijeme teplou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.