Vařené telecí maso v rýži
70 min.
Ingredience
- 750gramůTelecí plec
- 1lžičkaSůl
- 60gramůKarotka
- 500gramůRýže dušená
- 100gramůVepřová kýta uzená
- 30gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 30gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunka dušená
- 10gramůPetržel kudrnka
- 100gramůOkurky nakládané
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
9 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso vaříme ve slané vodě s kouskem karotky asi 30 minut. Scedíme a nakrájíme na menší kostičky.
- 2Do mísy vložíme dušenou rýži, přidáme sterilovaný hrášek bez nálevu, kostičky šunky, kostičky uvařené karotky z vývaru, kostičky uzeného masa a posekanou petrželku. Vše spolu promícháme a pomocí naběračky tvoříme na talířích kopečky. Rýžové kopečky posypeme strouhaným sýrem a podáváme s kyselou okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.